King Gizzard and the Lizard Wizard i Vega – Publikum rules!

Posted: august 11, 2018 in Anmeldelser

Mit kendskab til King Gizzard & The Lizard Wizard var inden koncerten sporadisk, men ansporet af de sociale medier, lurede jeg nu alligevel om ikke dette band, kunne være værd at tjekke ud ved selvsyn. Så jeg cyklede trosskyldigt til ned af Istedgade Vega med en kølig pilsner i hånden, uden nogen som helst forventning om noget som helst. Oh jo, jeg havde da tjekket dem ud på på tuben, spotify und so weiter, men i forhold til bandets korte liv er deres produktion er jo enorm og kompleks.  I 2017 var deres selverklærede mål at udgive hele 5 skiver (som i fem!) Og de holdt deres løfte. De har dog senere erkendt, at de var ved at knække nakken på at skulle overholde dette selverklærede mål.

IMG_5237

Denne varme sommer, kører ventilatorerne på højtryk på scenen

Engang i forne tider på Vig Festivalen, snakkede jeg med Carpark North om det til tider kunne være publikums skyld at en koncert ikke gik som forventet, altså blev dårlig. Grunden til vi kom ind på emnet var fordi jeg lige havde oplevet Ian Astbury forsanger i The Cult, stå og smider verbale svinere udover publikum på Orange Scene. Han var var mildt sagt ikke begejstret for publikums manglende entusiasme for hans genialiteter. Carpark North mente – selvfølgelig – at det til syvende og sidst måtte være artistens ansvar at formidle en fed koncert ud over scenekanten. Når jeg bringer dette på bane i denne anmeldelse, er det fordi jeg da sjældent har set en så oprigtigt begejstret tilskuerskare, som på denne aften med King Gizzard. Det var ren og skær fornøjelse at være vidne til et så veloplagt publikum, hvilket omsider bringer mig hen til min pointe, nemlig den at publikum havde stor ære af denne vellykkede aften i Vega. Min forventning havde forøvrigt været at opleve en hær af gamle rocknisser, som undertegnede selv, men det viste sig nu ikke at holde stik. Sådan lige lovligt løst anslået, lå gennemsnitsalderen vel på de første 3-4 rækker oppe foran scene på omkring 22-23 år. Gennemsnitsaldren har sikkert steget betragteligt jo længere man kom ned i mørket i salen 🙂  Men tak publikum.

IMG_5217

Der gøres klar til VM i 100 m synkron trommeslagning

King Gizzard & The Lizard Wizard er et velspillende energisk orkester. Med noget så udsædvanligt som to trommeslagere, som spillede noget nær 100% synkront. Men når man stiller et bandopsætning op med to trommeslagere der sidder ansigt til ansigt, skal det selvfølgelig også sidde lige i skabet. Alt andet ville virke underligt utjekket og ville blive bemærket. Af publikum. Af folk som mig. Må egentligt være underligt bare og sidde der en hel koncert og glo på sin makker. Men som sagt fed energi over hele linjen og et forøvrigt fedt lysshow, som var uhyre virkningsfuldt i en smuk symbiose med musikken.

Psykedeliske rock´n roll knaldperler, der faldt i en lind strøm, gjorde denne aften, en koncert udover det sædvanlige. En uhyre god tilfældig beslutning jeg tog denne aften, ville nødigt have undværet denne koncert i min samlig.

Må jeg forøvrigt komplimeteret opvamningsbandet Amyl and The Sniffers. Fed punkrock, fra Melbourne, som minsandten også findes på Gutter Island Garage Rock Festivals line-up. Det SKAL jeg høre igen J

5 stjerner til publikum.

4 stjerner til King Gizzard & The Lizard Wizard.

Det giver et gennemsnit på 4,5, som vi så runder op til 5.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s